söndag 13 november 2011

Farsdag med familjen....mysigt!


Fransk, vintage Santa, 41 cm hög...249 kr.


Ja, då har mannen fått sin farsdags present av ungarna och maräng rulltårtan är just uttagen från ugn...bröddegen står och jäser...inte riktigt klar för ugnen ännu....Har gjort mig en skummig espresso med chaisyrup...den smakar jul....chaismaken är full med julkryddor.....mums! 

Idag ska jag och mina 4 syskon med familjer fira vår älskade pappa....
Mamma har kokat hennes oförglömliga köttsoppa med klimp som vi ska surpla i oss :-)
Brödet ska jag bidra med likaså maräng rulltårta med hallon och grädde...

Vi är många som samlas hos dem och det är alltid lika mysigt att träffas...jag är otroligt tacksam att vi alla bor inom gångavstånd (förrutom Johanna som bor 5 min. bilväg härifrån - men det är bara en tidsfråga...).
Också tacksam att vi alla kommer så bra överens...och trivs tillsammans. :-)
*
Nej, nu är Chaikaffet uppdrucket och degen har jäst färdigt....time to go!
*
Ha en riktigt fin Farsdag...och ta hand om varandra !
/Anette


4 kommentarer:

Lisa sa...

Hej ..Låter som en alldeles underbar dag och familj som du har.. Var rädda om varandra och det fina ni har.Underbara tomtar..

Kram Lisa

Vitaspetsgardiner Godis och Praliner sa...

Åh vad underbart det låter ♥
Var rädda om varandra ♥
kram/angela

Anonym sa...

Å så härligt juligt du har fixat till det här! Hoppas tårtan blev god - det lät gudomligt/Susanne

Postgårdsromantik sa...

Soppa med klimp ska inte förringas - har många mysiga barndomsminnen med det. Vad mysigt Ni har det - är det årets snö? Här har det varit frost en dag, förra veckan - igår var här rena rama majvädret - men nu har ett ärtsoppsliknande hölje ånyo svept in hela landskapet.

Läste föregående inlägg med Alvas onda hjärta - oj vad ont det gör när barnen lider och man inte riktigt vert vad som felar. Arvid drabbades av nässelfeber i somras. Har aldrig sett något liknande. I en vecka höll det i sig med utslag både här och var. Jag trodde seriöst att han drabbats av pest, eller vad som kan tänkas finnas i modern tid. Som tur var fanns ingen kö på akuten utan vi fick snabb hjälp och info om vad han hade - vilket i sig är lugnande för stackars föräldrar som skulle gå över eld för sina barn.

Hälsa de Dina.
Kram,
Kusin Lena