onsdag 30 juli 2008

Hemma igen...

Nu har vi kommit hem, vi har varit ute på en skärgårdsö som heter Småskär i Luleå Skärgård, dit åker vi och resten av min familj (mina fyra syskon och mina föräldrar)där vi njuter av bad och sol i stora mängder.
Det är som vanligt Evelina som står för alla vackra bilder.
Norrbottens egna ros, Rallarrosen. Den ger ett rättvist mått på hur länge det är kvar av sommaren, titta att den är bara halvvägs utblommad, när den har blommat hela vägen upp till toppen då är sommaren slut...alltså är det ganska mycket kvar av sommaren !!

Här är Kents föräldrar på bryggan nedanför deras sommarstuga, där de bor under sommarhalvåret, de var snäll och lånade oss deras båt när vi skulle ut till Småskär.
Kent vid rodret på väg ut till Småskär.Evelina, jag, och Alva på väg ut...

Morgongymnastik för divan Fransiska..
Evelinas absolut vackraste bild på solnedgången.
Syskonbarnen Viktor och Oskar tar sats för det rätta dyket och...
...rätta snurren, och sedan en...
...snygg landning...eller?
Mycket lek i viken blev det med barnens motorbåt, vid ratten min son Josef och kusin Hektor.
Det gäller att hitta bästa solstället, det är mammas Chihuahua Astor väldigt bra på. På Oskars rygg !
Djup koncentration när Ofelia försöker ro precis på det sättet som kusin Viktor har lärt henne.
Kvällstur med farfars båt, blev mycket uppskattat av mina barn och syskonbarn.
Vilken nattsol...
Vilken tur att morfar också har en badtunna så Alva och Ofelia fick bada i det oändliga. Det krävde dock solskyddskräm 40 !
Syrrans hund Rufus (12v) tyckte det blev för varmt i solen så han svalkade sig i vattnet. Min son Josef på väg ner i vattnet, från denna lastbrygga badas det hela dagarna, småflickorna tittar på med beundran, här måste man nämligen vara simkunnig för att få bada, till vänster sitter vi andra och solar.
Tänk om man ändå kunde flyga... Det är tröttsamt för en liten Chihuahua att vara ute hela dagarna, speciellt med valpar i magen.
Min systerson Viktor lär min Ofelia hur det går till att köra motorbåt, gissa om hon var mallig när de kom i land och hon fick berätta att han hade lärt henne köra båt..
Vårt smultronställe där hela min stora familj samlas på sommaren, denna gång var det mina föräldrar, min storasyster med hennes familj och så jag med min familj.
Här äts det gott och byggs om och badas i en enda stor blandning, allt efter lust och ork.
Här ser ni mamma och pappas stuga med tillhörande sovstugor, min familj sov i den nedersta av de två närmsta. Jag står till höger och diskar, i mitten ser ni Alva, min yngsta och min mamma. På bryggan fikar vi alltifrån frukost till middag och kvällsfika, det är nämligen sol hela dagen lång...

Här myser Gunvald i solen på båten...

5 kommentarer:

Fyra årstider sa...

Vilket underbart ställe, ser att du haft en bra semester.
Kram Lotta

LillaFlisan sa...

Tänk så märkligt, jag var inne på din sida i dag för första gången och blev förälskad i ditt VACKRA fantastiska spegelskåp!
Sen ser jag att du skrivit en kommentar hos mig....(Vilket sammanträffande)Tack!

Så söta katter du har!
Jag älskar siameser men är ju tyvärr allergisk så sphynx har blivit rasen för mig.
Fin blogg!
Kram Flisan

Floras Kulle sa...

Var bara tvungen att titta in hos dig, nu när du hälsat på hos mig... ÅÅÅh, vad jag blev "avis" när jag fick se bilderna från min barndoms sommarparadis, Småskär! Mina föräldrars bästa vänner hade stuga där, och vi var där jämnt. Det fanns en badvik med supersläta klippor, och jag kan fortfarande minnas hur gott marken doftade av kråkbärsris (eller vad heter det?) Om en vecka sätter vi oss på planet upp, men vi kommer nog knappast längre än till Klubbviken... Ha det gott!!!
KRAM: Annette

Sara sa...

Vilka vackra bilder, vad mysigt ni verkade ha det därute!
Ångrar nästa att jag inte följde med, fast jag brukar ju få hemlängtan efter bara en dag! :-)

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka härliga bilder. Ser ut som om ni haft det toppenbra. Ser ut som om djuren också haft det väldigt skönt. Gillar också dina lyktor som du har i butiken.

Ha en bra helg!
Kram Ullis